13 september 2022 – Vandaag is het een drukke dag op de Bijsterhoeve. We kunnen weer vleespakketten inpakken! Vanmiddag genieten onze klanten van heerlijk vers rundvlees van de boer. Benieuwd wat er achter de schermen gebeurt rondom een afhaaldag? Lees vooral verder!
De morgen verloopt aardig rustig. Na het ontbijt ruim ik eerst de keuken op, voer ik de beesten en beantwoord wat appjes van klanten. Daarna print ik de etiketten. Ik neem me elke keer voor om dat ruim van te voren te doen, maar tot nu toe moet het altijd nog op de laatste dag gebeuren. Zo ook vandaag, maar oké het is nog ochtend en het klusje is geklaard, trots op mezelf!
Omdat het nog vroeg is, alles voor vanmiddag al klaar staat en buiten het zonnetje heerlijk schijnt, ga ik na de koffie lekker op de fiets naar het dorp. Ik heb nog wat kleine boodschapjes in verschillende winkels te doen en nu kan ik nog even genieten van het nazomerweer.
Als ik thuiskom heb ik nog genoeg tijd om de lasagne klaar te maken voor vanavond. Dat is wel prettig, dan hoeft het vanavond alleen maar in de oven afgebakken te worden. Na een late lunch is het tijd om naar de slager te vertrekken. Gewapend met dozen en etiketten waarop staat wat er in de verpakking zit gaan we op pad.
We beginnen met de lege dozen in elkaar te vouwen. Daarna vullen we de dozen met verschillende soorten vlees. Ik plak de etiketten op de verpakking en mijn schoondochter vult de dozen. Het loopt allemaal lekker, totdat…
Ik erachter kom dat ik wel aan het printen geweest ben, maar niet op de etiketten! Ik heb een paar vellen met etiketten verkeerd om in de printer gedaan, dus de etiketten zijn nog wit en de achterkant van de vellen zijn bedrukt. Daar heb ik niks aan! Weg tevreden gevoel, stress komt om de hoek, want terug naar huis en opnieuw printen, nu aan de goede kant.
Mijn schoondochter blijft achter in de slagerij om vlees wat niet in de pakketten past te vacumeren. Manlief komt ondertussen ook naar de slagerij om te helpen inpakken. Zo kunnen we toch snel verder werken, want om 16:00 uur staat de eerste klant al op de stoep staan.
Nadat de pakketten ingepakt zijn, stapelen we alles in de auto en gaan we richting huis. De hamburgers waren ook al gemaakt en diepgevroren, dus deze mogen ook gelijk mee. Dat is fijn, maar ook een hoop extra werk op deze toch al drukke dag. Die moeten namelijk zo snel mogelijk verpakt worden en terug de vriezer in.
Net voordat we bij de slager vertrekken gaat de telefoon. Zoonlief belt: “er staat hier een klant voor een vleespakket, hoelang duurt het nog?” Oeps, de tijd gaat altijd sneller dan je denkt, het is al 16:00 uur! “We komen eraan!” Gelukkig heeft onze zoon koffie gezet en zit de klant gezellig aan een bakje koffie.
Nadat het vlees in de koeling gestapeld is, en we de hamburgers aan het verpakken zijn, komen de klanten achter elkaar hun bestelling ophalen. Ik ren van hot naar her, en ben er maar druk mee. Gelukkig hebben we een rustig moment om de lasagne te eten. Wat ben ik blij dat het eten alleen
nog in de oven moest!
Na het eten snel de keuken weer opruimen en daar komen de eerste klanten alweer aan. Als om 20:15 uur de laatste klanten vertrokken zijn maak ik nog een mooie foto van de zonsondergang en ga ik moe maar voldaan naar binnen. Iedereen bedankt!