Van het vorige rund hadden we heel veel gehakt laten maken. Gelukkig hebben we daar best heel veel van verkocht toen het vers was, maar er bleef nog een aantal kilo’s over.

Omdat we met vers vlees werken is het beperkt houdbaar en heb ik het per kilo ingevroren. Best handig dacht ik, maar een kilo is best wel veel. Als ik een kilo vers gehakt heb vries ik de helft in, en gebruik ik de helft. 

Wat moet ik intussen met al die kilo’s ingevroren gehakt? Verkopen? Ja, maar ook de klanten geven aan dat 500 gram bevroren gehakt wel handig is, maar een kilo nogal veel. Tja, daar was ik ondertussen ook al achter.

Daarom heb ik bedacht om maar gehaktbrood te maken. Dat is super lekker. Ik maak er op het moment iedere week één. 1 kilo gehakt aangemaakt met kruiden en specerijen, ei en paneermeel past precies in een cakeblik.

 

4 manieren om gehaktbrood te serveren

  1. Gehaktbrood is super lekker bij de warme maaltijd. Heerlijk in dikke plakken.
  2. Gehaktbrood doet het ook prima op de borrelplank tussen de kaasjes, worstjes en gevulde eitjes.
  3. Gehaktbrood als snack mee in de broodtrommel. Even een lekkernij tussen al die boterhammen.
  4. Gehaktbrood doet het ook prima als beleg. Mijn gezinsleden vinden het heerlijk en het scheelt mij in de boodschappen. 

Ik varieer met de ingrediënten, dat is handig met gehakt, je kunt er alle kanten mee op. De eerste week had ik twee kilo tegelijk, en daar ging ook nog eens gerookte spekjes en ui door. We hadden dus écht heel veel gehakt brood.

Dat ging er prima in bij de warme maaltijd, of op een borrelavond. Mijn gezinsleden vinden het ook heerlijk mee in de lunchtrommel naar school of werk. Ik zorg dat er iedere week een gehaktbrood in plakjes in de koelkast staat.

De varianten die ik al gemaakt heb zijn, gehaktbrood met spekjes, gehaktbrood met ui en satésaus, en gehaktbrood met kaas en tomatenketchup. Zo heb je toch variatie op de boterham, en raak ik van mijn gehakt af.

Het scheelt mij ook een hoop met boodschappen doen, anders haal ik toch zeker 10
pakjes vleeswaren in de winkel, nu hebben we gehaktbrood op de boterham.

Mogelijkheden genoeg dus!