Zomerse rundvlees salade van de Bijsterhoeve

Ingrediënten:

* 750 gram magere runderlappen

* 6 rundvlees bouillonblokjes

* 3 liter water

* 1 kilo aardappels

* zomergroente zoals boontjes, erwtjes, maïs

* 1 ui

* 10 kleine augurken

* 1 rode paprika

* 6 eetlepels slasaus

* 6 eetlepels mayonaise

* 1 eetlepel mosterd

* 1 eetlepel olijfolie

* Zout

* peper

* 1 theelepel paprika poeder

* 1 theelepel kerrie poeder

Bereidingswijze:

* Kook het water met de bouillonblokjes, voeg het vlees toe. Laat op getemperde warmte bron gaar worden (2-3 uur)

Haal het gaar geworden vlees uit de pan, laat een beetje afkoelen en trek met een vork het zacht geworden vlees uit elkaar.

* schil de aardappelen en kook deze gaar, laat de aardappelen afkoelen.

* snij de groente in kleine stukjes, snipper de ui.

* snij de koude aardappelen in blokjes.

* doe alle groente, kerrie en paprika poeder, aardappelen en het vlees in een grote pan, roer dit voorzichtig door elkaar.

* maak de dressing van de mayonaise, slasaus olie en mosterd, voeg dit aan de salade toe.

* breng de salade op smaak met zout en peper.

* zet de salade in de koelkast, serveer deze koud.

 

Tip:

Maak van de bouillon een heerlijke groentesoep.