Zomerse rundvlees salade van de Bijsterhoeve
Ingrediënten:
* 750 gram magere runderlappen
* 6 rundvlees bouillonblokjes
* 3 liter water
* 1 kilo aardappels
* zomergroente zoals boontjes, erwtjes, maïs
* 1 ui
* 10 kleine augurken
* 1 rode paprika
* 6 eetlepels slasaus
* 6 eetlepels mayonaise
* 1 eetlepel mosterd
* 1 eetlepel olijfolie
* Zout
* peper
* 1 theelepel paprika poeder
* 1 theelepel kerrie poeder
Bereidingswijze:
* Kook het water met de bouillonblokjes, voeg het vlees toe. Laat op getemperde warmte bron gaar worden (2-3 uur)
Haal het gaar geworden vlees uit de pan, laat een beetje afkoelen en trek met een vork het zacht geworden vlees uit elkaar.
* schil de aardappelen en kook deze gaar, laat de aardappelen afkoelen.
* snij de groente in kleine stukjes, snipper de ui.
* snij de koude aardappelen in blokjes.
* doe alle groente, kerrie en paprika poeder, aardappelen en het vlees in een grote pan, roer dit voorzichtig door elkaar.
* maak de dressing van de mayonaise, slasaus olie en mosterd, voeg dit aan de salade toe.
* breng de salade op smaak met zout en peper.
* zet de salade in de koelkast, serveer deze koud.
Tip:
Maak van de bouillon een heerlijke groentesoep.